Zákon, pokuty, přestupky

- všeobecná diskuze o parkouru

Zákon, pokuty, přestupky

Příspěvekod fifus88 » ned 29. bře 2009 15:04:03

Toto tema sem davam protoze jsem dneska lez na garazich a chytli me policajti
- zapsaly si me

napiste ptaky sve prestupky
fifus88

Re: Zákon, pokuty, přestupky

Příspěvekod Hanz » ned 29. bře 2009 15:14:05

Před týdnem v sobotu kolem osmý hodiny večer jsme skákali na kruhovém objezdu, který je uprostřed vystlán obrovskýmy valouny (skvěl se na nich trénují precizny). Skákali jsme tam asi 10 minut a najednou jela kolem taková ta hnědá policejní dodávka a už na nás z megafonu "Tak to rozpustíme pánové.. ať už se to dneska neopakuje", tak jsem kývl a odešli jsme.. po třech minutách jeli znova kolem, asi se podívat, jestli už tam nejsme. :)

Takže, příště tam půjdeme zase, jestli budou mít nějaký problém, budu se s nimi mile rád hádat, protože není tam žádná cedule, že to je soukromý pozemek. Argument, že můžu najednou skočit do silnice - ano, to můžu kobrtnout na chodníku a spadnou pod auto taky. Když budou chtit zaplatit nějakou pokutu, tak odmítnu a klidně s nimi sepíšu nějaký papíry.. nic nezakonýho přece nedělám.. Nebo má někdo nějakej jinej argument, proč bych tam nemohl bejt ?
Hanz

Příspěvekod Settler » ned 29. bře 2009 15:38:13

Kruhovy objezd se zacal stavet na krizovatkach s hustym provozem kvuli jeho vetsi bezpecnosti narozdil od klasickych krizovatek kde auta do sebe narazi v pravem uhlu a sou tam casto nejasnosti o prednosti > pri bourackach tak na kruhaci vlitnou auta vetsinou prave doprosted tak se nedivte ze vas vyhani. :twisted:

Dalsi prestupek je kdyz uz tam vubec vbehnete protoze doprostred nevede zadny prechod ;)

jinak policajtu u nas moc nepotkavam ale jednou sme s kamosem sedeli na zidce a videli sme jak opodal dva kraceji.
Rikal sem si ze je jen tak otestuju jestli se ke mne priritej s pendrekem nebo budou chtit obcanku, tak sem poposel po zidce a dal salto vzad. Jen se usmivali a dokonce pochvalili takze s policii zatim problemy nemam a ani to neplanuju :)
Settler

Příspěvekod Dongar » ned 29. bře 2009 17:24:44

Takže ten kruháč...to bych si nedovolil tam vlézt...dosti nebezpečné jak už bylo napsáno výše...

A k prvnímu příspěvku...kluku to se nesmíš divit že tě chytěj...lezeš po garážích, které nejsou tvoje...Proč by tam měl být zákaz vstupu? to je snad samozřejmost že na cizý pozemky se neleze...(kdyby tam byla cedule zákaz vstupu, tak by musela být na každém metru...)...Jsou nějaké pravidla slušného chování a respektu... V Americe by tě například majitel mohl bezdůvodně zastřelit...

Takže trénujte, ale na místech, která nemůžete poníčit...
Dongar

Příspěvekod Picaso » ned 29. bře 2009 17:32:54

Balanc na houpačce > na části kde nikdo nesedí, z nějaké slitiny. Výhrušky že nám mužou dát pokutu až 1 000 Kč.
No neni to ale hloupé? :D :D :D
Picaso

Příspěvekod Avart » ned 29. bře 2009 19:04:40

Je to hloupé ale nic stím nenaděláš, není to majetek nikoho, ale naopak, je to majetek veřejný, a když se to jiným lidem líbit nebude, mají pravdu, oni vás mají právo "vyhnat". A my stím nic nenaděláme, už je to prostě tak.Samozřejmě se mi taky stalo mnoho podobných případů kdy jsem byl "vyhnán" většinou postaršími lidmi stylem vylezl z balkónu chtěl si zapálit, kdežto v tom mě uviděl a... co se asi stalo :) .Co potom skáčeš mám natebe zavolat policajty !!! a já : ale já... Žádný ale to se tak nudíte že už musíte všecko ničit !!!Křičí kričí... Do toho se dou další podívat z balkónu a on povídá že je to hrozný jak to tu ničím a že ta mládež už neví co dělat atd. No, a co mi zbývá proti hordě naštvaných důchodců než pousmát se, říct naschledanou a odejít? nic, opravdu nic.Nejlepší je trénovat tam kde lidé nejsou.

Edit: I když ne vždy to jde...
Avart

Příspěvekod fifus88 » pon 30. bře 2009 13:02:45

popravde nas chytili na hrazi jablonecke prehrady a ne na garazich
na prehrade jsou male budovy (vodni elektrarny)
lezi tam uz leta ale jeste si nikdo neztezoval
fifus88

Příspěvekod Sahir » pon 30. bře 2009 15:41:58

Hanz: Chceš tam trénovat? - trénuj si tam. Chytěj vás a bude z toho průšvih - je to "vaše" vina. Nejdříve si ale zkontrolujte, jestli třeba ty kameny nejsou nějaký památky, v tom případě by měli 100% pravdu oni. Trénovat v noci? Možná to je řešení, ale ve tmě je to ještě nebezpečnější. Sám chodím na místa, odkud mě vyhánějí trénovat jen za tmy, nebo opravdu za nepříznivých podmínek - naštěstí u nás vím jen o dvou takových místech.

V potaz by se určitě mělo vzít to, že už vás jednou varovali, nadruhou stranu, neděláte na TOM místě nic nezákoného ne? Ono je to asi takhle - máš oplocené území, kde je napsáno "nebezpečí nevybuchlých bomb", tady jde o to, že když by se něco stalo, neodnesli by jste to jen vy, ale byla by to nejspíše vaše chyba.

Možná, kdyby si ten kruháč vyfotil a někam to uploadnul, dalo by se o tom diskutovat více. Kruháč může vypadat různě, vím o jednom, kde projede za den pár aut - je mezi vesnicí a menším městem. Na druhou stranu kruháče třeba v Praze... hmm.. :)

;)
Sahir

Příspěvekod ccdn » pon 30. bře 2009 17:51:06

Já a zákon, pokuty, přestupky? Jednou jsme skákali na zídce a na asi 2,5 metrů vzdálené silnici zastavili policajti. Stáhli okénko, řekli: "Ať vás něco nezajede." a odjeli.

Když někde trénujeme a někdo nás odtamtud vyhodí tak klidně odejdeme. Jednou se nám však stalo že jsme skákali před lékárnou na zábradlí a okolo šel nějaký starší pán. Řekl: "Musíte si najít jinou zábavu." a šel dál. Mi tam zůstali protože kdyby nás chtěl vyhodit tak by tam zůstal ne?
ccdn

Příspěvekod Adamas » pon 30. bře 2009 17:58:42

Kdyby tě chtěl vyhodit, tak samozřejmě cizí chlap, nemá co mluvit do toho kde skáčete, navíc to neni jeho, takže takovejch starejch dědulů je radno si nevšímat. Nikdy totiž nepochopí, že parkour neni vandalismus.
Adamas

Příspěvekod Brandis » pon 30. bře 2009 18:06:31

No, cetl jsem tu par prispevku a bylo v nich tak nejak to co jsem ocekval ;)
Kluci kdyz se budeme chovat pri treninku podle sveho svedomi. Budeme se chovat tak jako kdyby ty veci ka kterych trenujeme byli nase a budeme k lidem pristupovat s respektem. Nemuzeme mit zadny problem.
"Hadat" se o tom, kdo v jake situaci kde trenoval a zda je to bezpecne ci zda byli v pravu apod. je hloupost.

Kazdy ma takovou zkusenost jakou potrebuje aby se poucil!a kdyz se nad tim zamysli, pouci se...

Me prijde tohle tema zbytecne, aspon tim stylem jakym se vede. Pokud mate nekdo nejakou prospesnou informaci typu, zda existuje nejaky konkretni zakon ktery jde pouzit na obranu pri styku s policii a jine, konkretni pripad SLOZITEJSIHO charakteru (zatykani :) pokuty apod.)...z toho se da poucit...bylo by toto tema prospesne..
Brandis

Příspěvekod vojtaso » pon 30. bře 2009 18:28:49

Zavspomínejte všichni na Pouť, jak natírali zeď. Nejdřív musíme něco dát, abychom mohli brát.

Btw: Myslím, že tréningových míst je všude spousta, takže není důvod zbytečně provokovat.
vojtaso

Příspěvekod Brandis » úte 31. bře 2009 6:18:40

Jinak s vasimi zazitky nesouvisejicimi s pravnimi prestupky a postihy se muzete podelit zde http://www.parkour.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=176
Brandis

Příspěvekod Kien » úte 31. bře 2009 15:26:47

Když se budeme chovat ke svému okolí dobře okolí se tak bude chovat i k nám sice to není 100% ale je to pravda ze které bychom si měli všichni vzít ponaučení.
A jak ste tady rozebíraly ty zakázané místa.tak jsou na to dva ůhly pohledu 1 je že tam nesmíme a 2 jak už kdesi jednou joanis řekl tichá kočka nikomu na střeše nevadí.
Napřed my trauceři musíme ukázat ochotu a čest a potom to můžeme očekávat od ostatních lidí.
A tento topic jak řekl Brandis mě připadá zbytečný pokud se tu bude rozebírat tohle.
Všichni se zamyslete.
Kien

Příspěvekod Brandis » úte 31. bře 2009 19:29:58

Dnes sem tak premyslel na tema zakon vs. parkour. tak vselijak sem si to prochazel a prisel jsem na zajimavou obhajobu nasi cinosti ;)
Kdyz cvicite na cemkoliv verejnem, at uz je to zabradli, lampa, zidka ci strom. Nikdo, by vam do toho nemel co mluvit! Zamyslel sem se nad tim co rikal Venca v reportazi na Public TV: "...je to verejny majetek a kdyz se to nekomu nelibi a chce aby sme odesli, my musime jit." Stromy, kameny, zabradli a zidky jsou tu pro vsechny, stejne treba jako vzduch ci prostor, tedy i pro nas. To ze nas nekdo vyhazuje z mista treninku by se dalo dobre prirovnat ke kurakum. Nekomu treba take vadi ze jini lide kouri, nici si svoje zdravi a i jinym relativne kazi vzduch, ale take nechodi po ulicich a nerikaji kazdemu na potkani at to tipne ze jim to vadi, al eu parkouru se to deje bezne.
Predstavte si situaci: sedite v autobuse a nekdo za vami dela bordel. je vam to neprijemne? jiste, kazdemu je. ale take pokazde kdyz vam neni neco pochuti hned nevyktikujete a neohanite se policii.
Cele to chovani lidi vuci nam by se dalo nazvat "omezovanim osobni svobody"...

Samozrejme s vyjimkou veci v osobnim majetku pripadne vecem zabezpecenym, to je vec jina. To ale snad kazdy chape ;)
Brandis

Příspěvekod Kobyl » stř 01. dub 2009 5:27:07

Jak Joanis kdesi napsal: "Stokrát nic umeří vola." Nebo krávu či koňa (?)... Nikdy jste si nevšimli, že místa kde častěji trénujete jsou vámi poznamenána? Šmouha na zdi, vydupaná tráva, lehce prohlé či vyviklané zábradlí apod.

Né, že by mě zrovna potěšilo přirovnání ke kuřákům... Ale když projdeš kolem kuřáka, tak projdeš, chvíli si říkaáš, že smrdí, ale za pár vteřin škodí už jenom sobě a lidem, teří s ním jsou... Kdežto my... Naše činnost se chtě nebo nechtě musí projevit dlouhodoběji a viditelně. Proto buďte nadšení z lidí, kteří vás respektují a respektujte lidí, kteří z vás nadšení nejsou. Hlavně policii, i když má leckdy trochu zkreslené představy.

Myslím, že tímhle jsem neobjevil Ameriku, ale moc si nemyslím, že je dobré se ohánět tím, že na to máme nárok. Myslím, že kdyby kohokoli z nás někdo viděl při každém tréninku a mermomocí nás chtěl potopit, tak si 100% něco najde.
Kobyl

Příspěvekod Brandis » stř 01. dub 2009 6:03:26

no take sem and tim tak premyslel. kdyz si ale treba vezmes toho kuraka, take po nem zustava bordel a spina. Podivej se kolem lavicek, kosu a na autobusovych zastavkach, nedopalky se to na zemi jen vali!(co potom treba takove zvykacky ;) )
A treba to je stopa ktera vydrzi velmi dlouho. Takovy cigaretovy filtr se rozklada pekne dlouho, kdezto nase stopa na zdi zmizi s prvnim destem ci malovanim. Takovy nedopalek na te zemi bude lezet jeste peknou radu let...
osobne si proste myslim ze mame pravo na to cvicit na verejnych mistech a verejnych prostarntvich absolutne bez omezeni. je samozrejmosti ze by sme se meli ke svemu prostredi chovat co nejlepe, stejne jako by se meli chovat kuraci a jini, neznecistovat a neotravovat sve okoli...jenze u vsech ostatnich si na to uz lide zvykli a neprijde jim to, reknou si: no tak hodil ten vajgl na zem, no a? tak je linej no...a proste to prejdou. u nas si reknou: ty blaho on leze na zed a chodi po zabradli, to je nejakej magor. a uz nas zacnou vyhazovat...je to proto ze na to ti lide proste nejsou zvykli, to je cele.
ja verim ze pokud budu mit nekdy konflikt, dokazu si to touto teorii obhajit protoze kazdemu to musi byt uplne jasne.
Brandis

Příspěvekod fifus88 » stř 01. dub 2009 8:18:19

2Brandis: presne moje slova
predstavte si ze jdete pred vama jsou nejaky 10 deti, koupej si zmrzlinu rozbalej ji a ten igelitak hodej nazem jdou dal a udelajto znova, tohle snad neni porusovani zakonu
my mame meetingy na kterych uklizime a delame to dobrovolne :!: :?:
fifus88

Příspěvekod Kobyl » stř 01. dub 2009 9:53:29

Ano i ne...

Naprosto souhlasím s tím, že lidé si na ně zvykli. Odhodí zbytek cigarety, obal od zmrzliny. Jsou to prasata, když koš je na každém rohu. Je to takové težké to chvíli podržet a pak až vyhodit?

Jednou jsem šel ze školy a potkal jsem kámoše, tak jsme šli spolu. Šli jsme kolem potoka a byly tam typické potokové skládky a bordel. Borec se na to podíval a řekl: "Ty pičo, nejsem žáden Mirek Dušín, ale ten bordel kolem potoka mě fakt sere." ... Ale taky za to jsou pokuty, že jo...

Z jiného úhlu pohledu:
Když někdo odhodí nějaký obal na zem, pořád jde ještě zvednout. Ale když zašpiníme zeď nebo ohneme zábradlí, tak se to spravuje těžko. Jo takové žvýkačky už jsou něco jiného, ale jak se již řeklo, lidé si zvykli, protože to dělají "všichni".

Meetingy, kde uklízíme děláme, ale děláme to v takové míře, aby to lidé viděli a věděli kdo vlastně jsme a co děláme?
Kobyl

Příspěvekod Brandis » čtv 02. dub 2009 6:47:01

Porad se ale zamyslite jen nad tim co jsem rekl, a to na prirovnani parkouru ke znecistovani. Cekal jsem ze vas samotne napadnou jeste dalsi veci 8-)
Me osobne docela fascinuje "mestska mladez", jestli to tak muzu rict ;) sedi nekde v podchodu, huli, chalstaj(pri nejlepsim jen kouri) a nudej se. Clovek presne pozna mista kde se takovi lide schazi: zdi jsou tam okopane daleko vic nez na nasich spotech, bordel je tam jako na skladce a neni ani centimetr ctverecni zdi, kde by nebylo klicem vyryto "eva+vasek=..." :?
takove aktivity mladeze nikoho nezajimaji, proc taky. oni jsou nekde zalezli, nejsou moc videt, casto se slezaji ve vecernich hodinach a lide se i boji neco rici bande "opilich" vyrostku. nad tim se jen mavne rukou a mesto proste napresrok podchod znovu vymaluje...
My mame ten pech ze sme videt, a jeste vetsi pech, ze pritahujeme pozornost. ale od podobnych vyrostku se diametrelne lisime! Uklizime po sobe a stopa kterou zanechame na zdi, nas spis mrzi, nez ze by sme to delali schvalne "aby sme videli kdo ma jakou podrazku"...verim ze kdyz budeme k lidem pristupovat stejne svedomite jako k treninku, dokazeme jim presne tohle vysvetlit a "ziskat je tak na svou stranu"...
Brandis

Další

Zpět na Všeobecně o parkouru